CÚBIT de Josep Maria Miró

Estrenat el 30 de Setembre de 2016 a Sala La Planeta, dins el Festival Temporada Alta.
2 temporades al Teatre Lliure (2017 i 2019).
Gira per Catalunya i Balears.
  • Premi de Teatre BBVA 2017 a la Millor Actriu: Anna Azcona
  • Finalista del Premi de Teatre BBVA 2017 a Millor Espectacle
  • Nominació Premis Butaca 2017: Millor Espectacle de Petit Format
  • Nominació Premis Butaca 2017: Millor Actriu (Anna Azcona)
  • Nominació Premis Butaca 2017: Millor Text

SINOPSI

Dos fills tornen a casa per passar-hi un parell de dies. Cap dels dos hi sol anar amb massa freqüència. En arribar-hi, sense saber que coincidiran amb l’altre germà, es troben amb una altra sorpresa: la seva mare hi té instal·lat un noi de la seva edat. Aquest jove ajuda a la dona en la tasca d’escriptura d’un llibre commemoratiu de l’aniversari de la Fundació que van posar en marxa els pares d’uns i altres fa vint-i- cinc anys. Els dos germans viuen amb recel i perplexitat que hagi escollit com ajudant el fill d’algú amb qui els pares van tenir tibantors -almenys aquest és el seu record i percepció- i que, sobretot, l’hagi acollit a la casa familiar i que aquesta persona, a qui senten com un intrús, convisqui ara amb la seva vida i records.

FITXA ARTÍSTICA

Text i direcció Josep Maria Miró
Repartiment: 
Anna Azcona
Alberto Díaz
Albert Prat / David Menéndez
Sergi Torrecilla / Jaume Ulled

Espai escènic i vestuari Xesca Salvà
Il·luminació August Viladomat
Construcció escenografia Punt de Fuga
Ajudant de direcció Roger Vila
Fotografia Justin P Brown / Joan Agramunt

Fotografia de cartell Kiku Piñol
Producció executiva Maria G. Rovelló
Coproducció Mithistòrima Produccions / La Planeta i La Ruta 40

Amb el suport de

Nuivanow

La Planeta rep el suport de: l’ICEC, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona

Agraïments

Oscar i Vito Machancoses, Ignasi, Aleix i Adrià Guasch, Família Reixach, Cristina Cervià, Matthieu Verhelst, Roberto G. Alonso, TNC, L’Excèntrica i Ajuntament de Cornellà de Llobregat / Factoria SI.

CÚBIT de Josep Maria Miró

PREMSA

LA CRÍTICA HA DIT:

“L’obra atrapa des del primer instant, amb una hàbil gestió de la paraula i els silencis i un mesurat crescendo narratiu. Una encertada metàfora sobre l’acte de construcció, desconstrucció i convivència amb la memòria molt ben interpretada.”

César López Rosell / EL PERIÓDICO

“Un text sense efectismes, amb una equilibrada progressió dramática, encarnat vivament per un quartet excel·lent, magnífics tant quan parlen com quan callen”

Imma Merino / EL PUNT-AVUI

“La controversia familiar que ha ideat i dirigit Miró amb molta traça es resol hàbilment i amb una exel·lent interpretació”

Joan Anton Benach / LA VANGUARDIA

“El millor de la funció és la posada en escena pel que fa al ritme i les solucions escèniques i una notable dirección d’actors, amb trets propers als inquietants personatges de Michael Haneke”

Santi Fondevila / DIARI ARA

“Obra molt potent i inquietant. Particularment brillants els girs argumentals i accions paral·leles. Mèrit del director i també de La Ruta 40, una companyia amb un talent inqüestionable”

Pep Vila / RECOMANA.CAT

 

  • CÚBIT de Josep Maria Miró
  • CÚBIT de Josep Maria Miró
  • CÚBIT de Josep Maria Miró

JOSEP MARIA MIRÓ

www.josepmariamiro.cat

Director, dramaturg i periodista català. Entre les seves obres destaquen La travessia (2015), Obac (2014), Estripar la terra (2013), Fum (2012), Nerium Park (2012), El principi d’Arquimedes (2011), Gang bang (2010) o La dona que perdia tots els avions (2009), entre d’altres. Ha rebut més d’una desena de guardons pels seus textos teatrals, entre els quals el Premi Frederic Roda, el prestigiós Premi Born -en dues ocasions, el Jaume Vidal i Alcover, el Ramon Vinyes o el Marqués de Bradomín. Els seus textos s’han traduït a més d’una quinzena de llengües i se n’han fet produccions a nombrosos països com Argentina, Mèxic, França, Itàlia, Estats Units, Grècia, Alemanya o Uruguai, entre molts altres.