UNA LLUITA CONSTANT de Carlota Subirós i La Ruta 40

Estrena 16 de Novembre de 2018 a la Sala Beckett (Barcelona).
Temporada a la Sala Beckett (Barcelona).
Festival Temporada Alta 2018.

Espectacle creat amb el suport de la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, durant la residència artística en la temporada 2018-19.

SINOPSI

És una exploració escènica entorn de la vivència del compromís polític en moments convulsos. Prenent com a moment inaugural l’eclosió del maig del 68, la peça salta lliurement al llarg de cinc dècades, retrobant en certes escenes del passat algunes referències valuoses per rellegir el nostre present. Alguns dels fils que prenen força en aquest tramat són la lluita obrera, la lluita feminista, l’empoderament de la gent del carrer o el debat sobre la legitimitat de determinades formes de lluita. Ara bé, lluny de cap afany d’exhaustivitat, el relleu principal és en tot allò recurrent que batega per sota de cadascuna d’aquests lluites, en la interrelació profunda entre totes elles i en la seva transmissió de generació en generació.

FITXA ARTÍSTICA

Una peça de creació de La Ruta 40 i Carlota Subirós amb

Dramatúrgia i direcció Carlota Subirós

Intèrpretació Alberto Díaz, Albert Prat, Alba Pujol i Maria Ribera

Espai escènic i vestuari Xesca Salvà

Il·luminació Carlos Marquerie

Disseny de so Pau Matas

Edició de vídeo i ajudant de direcció Raquel Cors

Suport d’il·luminació Sergi Torrecilla

Ajudant d’espai escènic Llorenç Balaguer

Fotografia Kiku Piñol

Producció executiva Maria G. Rovelló

Producció La Ruta 40 i Festival Temporada Alta

 

Alumna en pràctiques de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona: Raquel Cors (direcció)

Alumna en pràctiques d’El Timbal. Centre de formació i creació escènica: Laura Rovira (interpretació)

Amb el suport de

Agraïments

Alfonso Amador, Lluís Arcarazo, Susana Arias, Jordi Balló, Lali Bosch, CCCB, Antonio Cervantes, Marina Garcés, Emma Giné, Ramon Espelt, Dani Lacasa, Marc Montanyès, Señor Paraguas, Pere Portabella, Josep Pujol, Gabriela Serra, Pere Torrell i Alejandro Zapico.

PREMSA

“Rigor i compromís es reuneixen en una encertada dramatúrgia. Teatre de gran debat i alt voltatge polític que convida a sortir al carrer per tornar a intentar aquesta revolució (im)possible”
José Carlos Sorribes / El Periódico

“Intervencions viscerals, radicals… Un dels mèrits de la dramatúrgia i la direcció sense que cap dels quatre actors vacil·li en la seva interpretació. Un espectacle que no pot deixar indiferent, que remou les entranyes de la consciència”
Adreu Sotorra / Recomana.cat

“Una funció compromesa que farà reflexionar als espectadors”
Santi Fondevila / Time Out

“Una peça tan urgent como reflexiva i necessària a dia d’avui. Magnífica. Un procés d’investigació que s’aplica a les diferents disciplines: dramatúrgia, posada en escena i interpretació. I l’èxit en els tres àmbits és rotund”
Fernando Solla / En Platea

“Intel·ligent i respectuosa, la producció es compromet amb la radicalitat de pensament”
Jordi Bordes / Recomana.cat

CARLOTA SUBIRÓS

Directora, dramaturga i traductora teatral.

Entre les seves últimes direccions destaquen Sol solet i Maria Rosa, d’Àngel Guimerà; La rosa tatuada de Tennessee Williams; Les tres germanes, d’Antón P. Txékhov; Jugar amb un tigre, de Doris Lessing; Après moi, le déluge, de Lluïsa Cunillé; L’home de la flor a la boca, de Luigi Pirandello; Els estiuejants, de Maksim Gorki; o Marie i Bruce, La febre i L’oficiant del dol, de Wallace Shawn.

Entre el 2003 i el 2011 va formar part de l’Equip de Direcció Artística del Teatre Lliure. Des del 2013, forma part del Comitè de Lectura del Teatre Nacional de Catalunya. És professora del departament de Dramatúrgia i Escenificació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Com a dramaturgista ha col·laborat amb diversos coreògrafs i directors, com Mal Pelo o Àlex Rigola.