SACARINA de Davide Carnevali

Estrena el 15 de Febrer de 2020 a El Maldà (Barcelona).

Guanyador del 1r Premi Laboratori Tísner Suport a la Creació del Centre Cívic Cotxeres Borrell.

SINOPSI

En una Barcelona poc atractiva, dos actors poc hàbils i un gos lleial, sota la direcció d’un productor indesitjat, seguint les instruccions d’un autor no present, preparen l’enregistrament de l’episodi pilot d’una ficció televisiva poc atractiva. Encara creient en la possibilitat d’una feina justament remunerada, somien amb una ciutat millor que els dóna l’oportunitat de portar una vida digna. Però és un somni que continua sent un somni, perquè viuen a la ciutat del turisme i la l’especulació immobiliària. En un món insatisfactori, la desobediència i la mentida, per necessitat o per virtut, són la base de les relacions personals, actuen com a motor d’acció i donen els seus bons resultats. Al final, dels quatre personatges, almenys la meitat arriben a la seva intenció. Però, qui?

Aquesta és una història antiga. Una història tan antiga com el món. Que curiosament roman actual. És la història de com el desig pot corrompre l’home. I com l’home es deixa corrompre fàcilment. Sobretot si l’entorn en què viu no només ho accepta, sinó que ho exigeix. Una història de supervivència al cap i a la fi.

FITXA ARTÍSTICA

Autor  Davide Carnevali

Traducció  Albert Arribas

Adaptació  Davide Carnevali, Albert Arribas i La Ruta 40

Direcció  Sergi Torrecilla

Intèrprets  Alberto Díaz, Albert Prat i Lara Salvador

Escenografia  Clàudia Vilà

Vestuari  La Ruta 40

So i vídeo  Pau Matas

Producció executiva  Maria G. Rovelló

Producció  La Ruta 40

Amb el suport de

LA CRÍTICA HA DIT

“Una amable i entretinguda comèdia que il·lumina el món de l’escena i la inhabitabilitat de Barcelona amb força ironia i agror”

 

Santi Fondevila / TIME OUT

 

“Excel·lent estrena de Torrecilla com a director amb una comèdia intel·ligent i dinàmica. Díaz, Prat i Salvador ens entreguen interpretacions excel·lents a tan sols un pas de distància”

 

Diana Limones / EN PLATEA

 

“La Ruta 40 consolida el seu camí de creació en un espectacle cínic i autoreferencial”

 

Jordi Bordes / RECOMANA.CAT

 

“Denúncia, ironia, mala bava farcida d’humor, qualitat i cura de la proposta i magnífiques i absolutament naturals interpretacions”

 

Hebert Parodi / TEATRE BARCELONA

 

“Comèdia àcida amb direcció magistral de Sergi Torrecilla i feina impecable i precisa dels actors. El Maldà és casa seva i dominen l’espai perfectament”

 

Teresa Ferré / EL TEMPS DE LES ARTS

 

“Un simpàtic divertimento, cínic i sarcàstic però que destapa les vergonyes que ens envolten i també parla de la tristesa, la dignitat, la crisi de principis i les traïcions”

 

Oriol Osan / NÚVOL

 

“Estem davant d’una de les companyies independents més importants del panorama teatral. Una companyia que arrisca i aposta per temes socials i polítics

 

Aida Pallarès / ON Barcelona – El Periódico

PREMSA

DAVIDE CARNEVALI

Dramaturg, director i traductor.

Doctor en Arts Escèniques per la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Format com a autor amb Laura Curino, Carles Batlle, Martin Crimp, Biljana Srbljanović, José Sanchis Sinisterra, Hans-Thies Lehmann, John von Düffel, Simon Stephens i Martin Heckmanns.

És autor d’obres com VARIAZIONI SUL MODELLO DI KRAEPELIN, COME FU CHE IN ITALIA SCOPPIÒ LA RIVOLUZIONE MA NESSUNO SE NE ACCORSE, SWEET HOME EUROPA, RITRATTO DI DONA ARABA CHE GUARDA IL MARE o MENELAO, presentades i premiades a diversos festivals i temporades teatrals internacionals. S’han traducït a l’alemany, anglès, català, castellà, estoni, francès, hongarès, grec, polonès, portuguès, romanès i rus.

A Catalunya ha estrenat VARIACIONS SOBRE EL MODEL DE KRAEPELIN (Sala Beckett, 2012), CONFESSIÓ D’UN EXPRESIDENT (Club Capitol, 2016) i ACTES OBSCENS EN ESPAI PÚBLIC (TNC, 2017).

L’any 2017 publica l’assaig FORMA DRAMÁTICA Y REPRESENTACIÓN DEL MUNDO EN EL TEATRO EUROPEO CONTEMPORANEO (Paso de Gato / Institut del teatre de Barcelona). Escriu per a diverses revistes teatrals internacionals i imparteix classes a l’INSTITUT DEL TEATRE DE BARCELONA i l’SCUOLA D’ARTE DRAMMATICA PAOLO GRASSI de Milà.