REISEFÜHRER de Ferran Dordal i La Ruta 40

Estrena 13 de Desembre de 2019 a l’Espai Lliure del Teatre Lliure (Barcelona).
Temporada del 13 de Desembre al 12 de Gener a l’Espai Lliure (Barcelona).

 

Premi de la Crítica 2019 Millor Espectacle de Petit Format

Nominació als Premis Butaca 2020 a Millor Espectacle de Petit Format

SINOPSI

En un món interconnectat, acumulem dades i amistats en present absolut. Sense pausa. Escenifiquem ficcions de vides a imatge i semblança de tendències globals, buscant desesperadament l’acceptació social i la popularitat entre una multitud d’altres individus tan isolats com nosaltres mateixos. Fagocitem presumptes experiències perquè sentim nostàlgia d’autenticitat, mentre som incapaços d’entendre res del que succeeix al nostre voltant. Com a turistes viatgem a la recerca d’allò desconegut, però en realitat l’únic que fem és desplaçar-nos pel planeta buscant imatges que ja coneixíem abans de sortir de casa. Submergits en la nostra pròpia vacuïtat, el turisme ha esdevingut la imatge perfecta per explicar el nostre temps: una imatge incompleta, fragmentària i per tant parcial de la nostra realitat.

FITXA ARTÍSTICA

Una peça de creació de Ferran Dordal i La Ruta 40 amb

 

Dramatúrgia i direcció  Ferran Dordal i Lalueza

Intèrprets  Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla

Espai escènic i vestuari  Xesca Salvà

Il·luminació Mingo Albir

So Pau Matas

Música original Clara Aguilar

Realització escenografia EGM i Llorenç Balaguer

Ajudanta de direcció Carlota Grau

Ajudant d’escenografia Oriol Corral

Ajudanta de producció Anna Castillo

Imatge espai Pol Rebaque

Fotografia Noemí Elias

Imatge cartell Laura Pujolàs

Producció executiva  Maria G. Rovelló

Producció  Teatre Lliure i La Ruta 40

Agraïments

Albert Arribas, Sara Cenzual, Enric Clarós, Estel Cristià, Ferran Dordal Millán, Ignasi Guasch, Anabel Labrador, Guillem Manzanares, Anne-Liis Maripuu, Víctor Molina, Diana Sofía Muñoz, Judith Pujol, Pablo Rosal, Marc Salicrú, Àlex Serrano, Cristina Soler, Elsa Soro, Carlota Subirós, Cruz Tapia, Matthieu Verhelst i Marc Villanueva.

LA CRÍTICA HA DIT:

 

“Genial. Empàtic. Una joia desenfadada i carregada de contradiccions honestes. La Ruta 40 han demostrat que respiren molt frescos fora del text i que poden fer companyia amb altres noms que defensen un teatre postdramàtic, per buscar sorpresa i veritat. Estan pletòrics d’haver-se trobat i de compartir trajectes amb unes autories encara a reivindicar i donar-li un espai visible i constant; en definitiva són una guia ideal pel viatge del nou Lliure.”

Jordi Bordes / El PUNT AVUI

“Prat brilla amb un humor d’aire british, Torrecilla juga amb la gestualitat i torna a recordar-nos que és un actor que apunta molt alt, i Díaz manté el llistó a la mateixa alçada.”

José Carlos Sorribes / EL PERIÓDICO

“Un director tan seriós (i germànic) com Ferran Dordal i una companyia tan respectable com La Ruta 40 han parit un espectacle lleuger, irònic i divertit. No hi ha res més bonic que veure treballar uns actors que creuen en allò que estan defensant. No passa tan sovint. Amb un saber estar, una escolta i uns dots d’improvisació dignes de Las Glorias Cabareteras, Díaz, Prat i Torrecilla aguanten un muntatge que, ni sermoneja ni és pamfletari en cap moment.”

Oriol Puig Taulé / NÚVOL

“Un muntatge divertit, generacional, naïf, empàtic, que envia dards a la platea sense pretendre res més que fer-nos adonar de la nostra realitat. L’honestedat, en un teatre, és un valor que no té preu.”

Andreu Gomila / TIME OUT

La Ruta 40 s’ha aliat amb el dramaturg Ferran Dordal i han parit una proposta d’allò més divertida i amena que desgrana el fenomen del turisme global. Un deliciós caos organitzat pels tres intèrprets. Un imant hipnòtic farcit de rialles.”

Oriol Osan / NÚVOL

“Tot es deixa al cara a cara, al cos a cos, sense artificis, a risc i responsabilitat de cadascun dels tres intèrprets, que superen amb escreix i amb bon ofici una complexa estructura dramatúrgica.”

Andreu Sotorra / CLIP DE TEATRE

PREMSA

FERRAN DORDAL I LALUEZA

Dramaturgista, director i creador escènic.

Llicenciat en Humanitats per la UPF i en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, i Master en Estudis Teatrals a la UAB.

Des de l’any 2004 ha presentat diversos espectacles i performances pròpies o en col·laboració amb altres creadors com Àlex Serrano, Albert Arribas i Alexander Manuiloff, en l’àmbit nacional i internacional. Col·labora amb l’Agrupación Señor Serrano, com a co-creador i dramaturgista. També ha treballat amb Àlex Rigola, Carlota Subirós, Alícia Gorina, o Sílvia Delagneau, entre d’altres.

Ha rebut diversos premis i distincions individuals com el Premi al Perfeccionament de l’Institut del Teatre (2009) o la Beca Incubadora (2010) del Festival PNRM.

És director de la revista (Pausa.) i professor de l’Institut del Teatre i l’ERAM.