EL CANT DE LA GORGONA d’Albert Arribas

Estrenat el 20 de juny de 2013 a La Seca Espai Brossa, fent temporada fins el 7 de juliol.

SINOPSI

El Marc va arribar al cim amb la seva música i es va adonar del buit que se li obria sota els peus. Ara ha deixat de compondre cançons, i l’únic que vol és desaparèixer sense fer soroll.

El Nil tenia algun secret massa obsessiu per tirar endavant tot sol. El dia que va complir divuit anys, va marxar de casa i es va tancar en una habitació.

Fa set anys que tots dos comparteixen cel·la en una mena de manicomi ruïnós, a Badalona, prop del parc de l’abocador.

Uns mesos enrere els van encolomar una tercera persona a l’habitació. Es deia Gertrudis i ara és morta. Es va matar fa poques setmanes, dins la cel·la, just quan el Marc i el Nil es començaven a carregar d’energia per viure.

Des d’aleshores han conviscut sense dir-se res, fins que s’han adonat que de vegades és impossible trobar el silenci callant.

FITXA ARTÍSTICA

Text i Direcció Albert Arribas
Ajudant de direcció
Alberto Díaz
Repartiment:

Albert Prat
Sergi Torrecilla
Sàskia Giró

Disseny d’Il.luminació Sergi Torrecilla
So Lucas Ariel Vallejos
Escenografia i Vestuari Xesca Salvà
Producció La Ruta 40 / Centaure Produccions
Producció executiva Alberto Díaz
Fotografia Roser Blanch

Amb el suport de

Nuivanow

Agraïments

La Fantàstica, Teatre del Repartidor, Nau Ivanow, Laura Pujolàs, Maria Casellas, Xavier Juclà, Llàtzer Garcia, Gemma Sangerman i Pau Carrió.

Mecenes

Joan Méndez, Xavier Queralt, Mª Dolores Gaspar, Anna Prat, Maria Reixach, Francisco Díaz, Carlos Ortiz, Núria Bes, Silvia Albert, Familia Figuls Bascompte, Olga Maldonado, Rosa Sala, Jordi Figuls, Marina López, Montse Roqué, Mar Fresneda, Fina Fernández, Mercè Puigvert, Txell Prat, Josep Torrico, Lídia Anoll i Mayte Maldonado.

EL CANT DE LA GORGONA d’Albert Arribas

Fotos de Roser Blanch

PREMSA

LA CRÍTICA HA DIT:

 

“Les interpretacions són d’una bellesa sentida, pulcra, modesta, feta de talent actoral. Actors excel·lents i molt còmplices d’una direcció precisa i conscient, valenta, gens convencional.”

Esteve Miralles / NÚVOL

 

ALBERT ARRIBAS

Director, dramaturg i traductor teatral català. Els seus treballs s’han exhibit al Teatre Nacional de Catalunya, La Seca-Espai Brossa, la Sala Beckett, el Teatre Akadèmia, Festival Grec de Barcelona, Temporada Alta o la Mousson d’Eté, França. Forma part de l’equip de direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya. Entre els seus muntatges destaquen F.R.A.U. (Premi Quim Masó / Festival Grec i Temporada Alta, 2015); Vergonya eterna (Ateneu Barcelonès, 2016); Selecció (La Seca-Espai Brossa, 2015); Sala de miralls (TNC, 2014/15); Moro com a país, de Dimitris Dimitriadis (TNC, 2013/14); El cant de la Gorgona (La Seca-Espai Brossa, 2013) i Si Déu és bellesa, la bellesa existeix? dirigida per Alícia Gorina (Festival Grec, 2013).