La Ruta 4o

La Ruta 40 és una companyia de teatre de text fundada l’any 2011 a Barcelona. Està integrada per Alberto Díaz, Albert Prat, Sergi Torrecilla, Maria G. Rovelló i Xesca Salvà.

Ha estrenat 9 espectacles, a partir de textos clàssics (Harold Pinter i Thornton Wilder) i contemporanis (Josep Maria Miró, Albert Arribas, Marc Artigau o Romina Paula). També ha generat un projecte de creació amb Carlota Subirós, seguint la filosofia d’estar sempre oberts a colaboracions intergeneracionals amb altres directors, actors i creadors.

Els seus espectacles han format part de la programació del Festival Temporada Alta, Festival Grec, Fira Tàrrega, Fira de Teatre de Manacor, BABEL Festival (Romania), Festival PIIGS, Teatre Lliure, Sala Beckett, La Seca-Brossa o El Maldà, entre molts altres.

Ha treballat en residència a la Nau Ivanow (2013-16), a L’Excèntrica, Centre d’Arts Escèniques de Santa Coloma de Gramenet (2017-18) i a la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia (2018-19).

L’any 2015 guanya el Premi Butaca a millor espectacle de petit format per El llarg dinar de Nadal i resulta finalista del Premi de Teatre BBVA en dues ocasions, amb El llarg dinar de Nadal i Cúbit.

La ruta 40 és la carretera més llarga i espectacular d’Argentina. Travessa el país de nord a sud resseguint la Cordillera de los Andes. Té 5224 km i creua deserts, rius i muntanyes fins arribar a la fi del món.

Alberto Díaz

Graduat al COL.LEGI DE TEATRE DE BARCELONA.

En teatre cal destacar la seva participació a VERNISSATGE dirigit per Marilia Samper (El Maldà), TESTIMONI DE CÀRREC dirigit per Pepa Calvo (Teatre del Raval), EL REI LEAR dirigit per Lluís Pasqual (Teatre Lliure), VOYAGER de Marc Angelet (Teatre Nacional de Catalunya), ELS NOIS D’HISTÒRIA, dirigida per Josep Maria Pou (Teatre Goya), el musical HAIR, dirigit per Daniel Anglès (Teatre Apolo), VOLPONE dirigit per Pep Pla (CAET), AL VOSTRE GUST dirigit per Xicu Masó (Teatre Romea), SE FUE EN UN BARCO de Joan Vázquez (Teatre Almeria), LA FLAUTA MÁGICA (Cia Dei Furbi) o ESQUIVEL! de Llàtzer Garcia i Arcàdia Cia (Nau Ivanow).

Ha participat com a actor als espectacles de La Ruta 40: FA UNA MICA DE SOROLL, TO RAMONA, EL BALNEARI, SELECCIÓ, LA COL·LECCIÓ, EL LLARG DINAR DE NADAL i CÚBIT.

També ha estrenat com a director EL LLARG DINAR DE NADAL (El Maldà / Premi Butaca 2015), EN ALTA MAR (Teatre Gaudí), PALABRA SOBRE PALABRA (Nau Ivanow), CRÒNIQUES DE NITS SENCERES (Porta4) o DIÀLEG A 4 (Obrador Sala Beckett).

En televisió ha treballat amb la companyia Tricicle al programa MÉS DINAMITA. També intervé a altres sèries de TV3 com JO RAMON LLULL, 39+1, KUBALA MORENO MANCHÓN, LA SAGRADA FAMILIA, EL COR DE LA CIUTAT o VENTDELPLÀ.

Albert Prat

Albert Prat

Graduat al COL·LEGI DE TEATRE DE BARCELONA.

Com a actor destaca la seva participació a LES BRUIXES DE SALEM dirigida per Andrés Lima (GREC/CDN), EL PROFESSOR BERNHARDI dirigida per Xavier Albertí (TNC), EL EL SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU dirigida per Joan Ollé (TNC), VICTÒRIA D’ENRIC V dirigida per Pau Carrió (Teatre Lliure), TRADUCCIONS dirigit per Ferran Utzet (Biblioteca de Catalunya), L’OMBRA AL MEU COSTAT de Marilia Samper (TNC), EL PETIT EIOLF, dirigida per Toni Casares (Sala Beckett). També ha actuat a TOT, dirigida per Rafael Spregelburd (Teatre Lliure), BORIS GODUNOV amb La Fura dels Baus (TNC), NOVEMBRES, dirigida per Pere Puig (Sala Planeta) o BARTLEBY, a les ordres de Ever Blanchet (Versus Teatre). Membre de la Companyia ElnacionalNoensvol fins al 2010, amb la qual ha estrenat LA SILIBARARERA, H.I.M., SAM, SELAGINEL.LES o MINIM.MAL SHOW.

Ha participat com actor en els espectacles de La Ruta 40: FA UNA MICA DE SOROLL, EL CANT DE LA GORGONA. EL BALNEARI, EL LLARG DINAR DE NADAL, SELECCIÓ i CÚBIT. Ha dirigit FA UNA MICA DE SOROLL, TO RAMONA, EL BALNEARI i LA COL·LECCIÓ.

També va participar en la creació i direcció dels espectacles LA SILIBARARERA (Teatre Gaudí) i SELAGINEL.LES (Versus Teatre) de Cia.ElnacionalNoensvol.

En televisió ha treballat a SÉ QUIEN ERES, POLSERES VERMELLES, AMAR ES PARA SIEMPRE, KUBALA MORENO MANCHON, VENTDELPLA o JET LAG. I en cinema, destaquen CATALUNYA ÜBER ALLES, de Ramon Térmens, CUATRO ESTACIONES de Marcel Barrena o MIRANT AL CEL de Jesús Garay.

Sergi Torrecilla

Sergi Torrecilla

Llicenciat a l’INSTITUT DEL TEATRE DE BARCELONA i Graduat al COL·LEGI DE TEATRE DE BARCELONA.

Com a actor de teatre destaca la seva participació a CAïM i ABEL dirigida per Marc Artigau (Biblioteca de Catalunya), PRENDRE PARTIT dirigida per Josep Maria Pou (Teatre Goya), FUENTEOVEJUNA dirigida per Ricard Soler (La Seca), LA NIT DE HELVER dirigida per Paval Bsonek (Sala Atrium), LA MANCHA dirigida per Jordi Prat i Coll (TNC), A CIELO ABIERTO dirigida per Josep Maria Pou (Teatro Español), BOQUITAS PINTADAS dirigida per Juan Pablo Miranda (Versus Teatre), ESTE NO ES UN LUGAR ADECUADO PARA MORIR dirigida per Judith Pujol (Sala Beckett), LITUS dirigida per Marta Buchaca (Teatre Lliure), BUENOS AIRES dirigida per Ricard Soler (Teatre Gaudí), MOLT SOROLL PER NO RES dirigida per Oriol Tarrason, OPCIÓ B dirigida per Marc Angelet (Sala Beckett), EL MAL DE LA JOVENTUT dirigida per Oriol Tarrason. És membre fundador de la companyia PROJECTE NISU amb la qual ha estrenat SHELL (Festival Grec) i VAMOS A POR GUTI (Versus Teatre) i ha participat en la creació de TEENAGE DREAM i BOSTEZO 2.0.

Ha participat com actor en els espectacles de La Ruta 40: FA UNA MICA DE SOROLL, TO RAMONA, EL CANT DE LA GORGONA, EL BALNEARI, LA COL·LECCIÓ i CÚBIT.

En televisió ha treballat a 13 DIES D’OCTUBRE, KUBALA MORENO MANCHON, POP RÀPID, ZOO o EMPRENEDORS de TV3.

947053_10201368329629075_716113641_n

Maria G. Rovelló

Producció

Llicenciada en Història de l’Art per la UNIVERSITAT DE BARCELONA i postgraduada l’any 2011 en Gestió i Producció d’esdeveniments en viu per l’IL3.

Després de treballar 4 anys com adjunta a gerència a La Seca Espai Brossa s’ha establert com a freelance de producció i distribució, treballant per diferents companyies de teatre: La Ruta 40 (Guanyadora del premi Butaca Millor Espectacle de Petit Format per El llarg dinar de Nadal), Centaure Produccions (Premi Quim Masó 2015) i col·labora amb Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa. Actualment també és la tècnica de gestió al Teatre Kaddish d’El Prat de Llobregat.

Durant els darrers anys ha treballat amb La Padrina, Dei Furbi, La Solitària i el Barribrossa (de La Seca-Espai Brossa).

Últimes produccions estrenades:

CÚBIT de Josep Maria Miró per La Ruta 40, F.R.A.U. d’Albert Arribas (Premi Quim Masó 2015 / Festival Grec), LA COL·LECCIÓ dirigida per Albert Prat (Festival Grec / Sala Beckett), CARROUSSEL de La Reial, dirigida per Laia Alsina i Jordi Centellas (Festival Grec), THE FELIUETTES dirigit per Martí Torras (El Maldà) o ESTRIPAR LA TERRA de Josep Maria Miró (La Seca-Brossa).