La Ruta 4o

La Ruta 40 és una companyia de teatre independent fundada l’any 2011 a Barcelona. Treballa amb un equip estable, integrat per Alberto Díaz, Maria G. Rovelló, Albert Prat i Sergi Torrecilla, però sempre oberta a col·laboracions intergeneracionals amb altres directors, intèrprets i creadors.

Ha estrenat dotze espectacles. Treballa en dues línies: espectacles a partir de textos clàssics (Harold Pinter i Thornton Wilder) o contemporanis (Davide Carnevali, Josep Maria Miró, Albert Arribas, Marc Artigau, Romina Paula o Lluïsa Cunillé); i espectacles de creació en col·laboració amb dramaturgs i directors externs a la companyia (Carlota Subirós i Ferran Dordal).

Els seus espectacles han format part de la programació del Festival Temporada Alta, Festival Grec, Fira Tàrrega, Fira de Teatre de Manacor, BABEL Festival (Romania), Teatre Lliure, Sala Beckett, La Seca-Brossa o El Maldà, entre molts altres.

Ha rebut diversos premis com el III Premi ADETCA – Catalunya Teatre (2020) en la modalitat de “Projecte artístic singular, per la innovació constant i sostinguda i per la important aportació a les arts escèniques”; el Premi de la Crítica 2019 a Millor Espectacle de Petit Format per Reiseführer i el Premi Butaca 2015 a millor espectacle de petit format per El llarg dinar de Nadal. També ha estat nominat als Premis Barcelona Teatre en la categoria de millor text original per Reiseführer i resulta finalista del Premi de Teatre BBVA en dues ocasions, amb El llarg dinar de Nadal i Cúbit.

La temporada 2019-20 rep l’encàrrec del Teatre Lliure de programar durant tres mesos l’Espai Lliure, sota el nom de Lliure&Espai.

Ha treballat en residència a la Nau Ivanow (2013-16), a L’Excèntrica, Centre d’Arts Escèniques de Santa Coloma de Gramenet (2017-18) i a la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia (2018-19).¡

Ha impartit, també, diversos seminaris d’interpretació a l’Escola Universitària ERAM (Universitat de Girona).

La ruta 40 és la carretera més llarga i espectacular d’Argentina. Travessa el país de nord a sud resseguint la Cordillera de los Andes. Té 5224 km i creua deserts, rius i muntanyes fins arribar a la fi del món.

Alberto Díaz

Graduat al COL.LEGI DE TEATRE DE BARCELONA i amb estudis de direcció a l’INSTITUT DEL TEATRE DE BARCELONA.

En teatre destaca la seva participació a EL REI LEAR dirigit per Lluís Pasqual (Teatre Lliure), VOYAGER de Marc Angelet (Teatre Nacional de Catalunya), LOS CHICOS DE HISTORIA, dirigida per Josep Maria Pou (Teatre Goya/Teatros del Canal), el musical HAIR, dirigit per Daniel Anglès (Teatre Apolo), VOLPONE dirigit per Pep Pla (CAET), AL VOSTRE GUST dirigit per Xicu Masó (Teatre Romea), SE FUE EN UN BARCO de Joan Vázquez (Teatre Almeria), LA FLAUTA MÁGICA (Cia Dei Furbi) o ESQUIVEL! de Llàtzer Garcia y Arcàdia Cia (Nau Ivanow). També ha treballat a VERNISSATGE dirigit per Marilia Samper (El Maldà) o TESTIMONI DE CÀRREC dirigit per Pepa Calvo (Teatre del Raval).

Ha participat como a actor als espectacles de La Ruta 40: FA UNA MICA DE SOROLL, TO
RAMONA, EL BALNEARI, SELECCIÓ, LA COL·LECCIÓ, EL LLARG DINAR DE NADAL,
CÚBIT i UNA LLUITA CONSTANT.

Ha estrenat com a director EL LLARG DINAR DE NADAL (El Maldà / Premi Butaca 2015),
SI TINGUÉSSIM MÉS COCA ET DEMOSTRARIA COM T’ESTIMO (Teatre Tantarantana), EN ALTA MAR (Teatre Gaudí), PALABRA SOBRE PALABRA (Nau Ivanow), CRÒNIQUES DE NITS SENCERES (Porta4), DIÀLEG A 4 (Sala Beckett) o TOTS ELS FILLS (Microteatre Barcelona).

En televisió ha treballat a sèries com MÉS DINAMITA (de Tricicle), COM SI FOS AHIR, CENTRO MÉDICO, 39+1, KUBALA MORENO MANCHÓN, LA SAGRADA FAMILIA, EL
COR DE LA CIUTAT o VENTDELPLÀ.

Albert Prat

Graduat al COL·LEGI DE TEATRE DE BARCELONA.

Com a actor destaca la seva participació a LA BONA PERSONA DE SEZUAN dirigida per Oriol Broggi (TNC), LAS BRUJAS DE SALEM dirigida per Andrés Lima (GREC/CDN), ISLÀNDIA, EL PROFESSOR BERNHARDI o RICARD III dirigides per Xavier Albertí (TNC), EL EL SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU dirigida per Joan Ollé (TNC), VICTÒRIA D’ENRIC V dirigida per Pau Carrió (Teatre Lliure), TRADUCCIONS dirigida per Ferran Utzet (Biblioteca de Catalunya), L’OMBRA AL MEU COSTAT de Marilia Samper (TNC), EL PETIT EIOLF, dirigida per Toni Casares (Sala Beckett). També ha actuat a TOT, dirigida per Rafael Spregelburd (Teatre Lliure), BORIS GODUNOV amb La Fura dels Baus (TNC/CDN) o NOVEMBRES, dirigida per Pere Puig (Sala Planeta). És membre de la companyia ElnacionalNoensvol fins el 2010, amb qui va estrenar LA SILIBARARERA, H.I.M., SAM, SELAGINEL.LES o MINIM.MAL SHOW.

Ha participat com a actor als espectacles de La Ruta 40: FA UNA MICA DE SOROLL, EL CANT DE LA GORGONA. EL BALNEARI, EL LLARG DINAR DE NADAL, SELECCIÓ, CÚBIT i UNA LLUITA CONSTANT. Ha dirigit FA UNA MICA DE SOROLL, TO RAMONA, EL BALNEARI i LA COL·LECCIÓ.

També ha participat en la creació i direcció de LA SILIBARARERA (Teatre Gaudí) i SELAGINEL.LES (Versus Teatre) de la companyia ElnacionalNoensvol.

A televisió ha treballat a LA CATEDRAL DEL MAR, SÉ QUIEN ERES, POLSERES VERMELLES, AMAR ES PARA SIEMPRE, KUBALA MORENO MANCHON, VENTDELPLA o JET LAG. I en cinema, destaquen CATALUNYA ÜBER ALLES, de Ramon Térmens, CUATRO ESTACIONES de Marcel Barrena o MIRANT AL CEL de Jesús Garay.

Sergi Torrecilla

Sergi Torrecilla

Llicenciat a l’INSTITUT DEL TEATRE DE BARCELONA i Graduat al COL·LEGI DEL TEATRE DE BARCELONA.

Com a actor de teatre destaca la seva participació a L’OMISSIÓ DE LA FAMILIA COLEMAN de Claudio Tolcachir (Teatre Romea), QUE REBENTIN ELS ACTORS de Gabriel Calderón (TNC), GILGAMESH dirigida per Oriol Broggi (Teatre Grec), CAïM i ABEL dirigida per Marc Artigau (Biblioteca de Catalunya), PRENDRE PARTIT dirigida per Josep Maria Pou (Teatre Goya), FUENTEOVEJUNA dirigida per Ricard Soler (La Seca-Brossa), LA NIT DE HELVER dirigida per Paval Bsonek (Sala Atrium), LA MANCHA dirigida per Jordi Prat i Coll (TNC), A CIELO ABIERTO dirigida per Josep Maria Pou (Teatro Español), BOQUITAS PINTADAS dirigida per Juan Pablo Miranda (Versus Teatre), ESTE NO ES UN LUGAR ADECUADO PARA MORIR dirigida per Judith Pujol (Sala Beckett), LITUS dirigida per Marta Buchaca (Teatre Lliure), BUENOS AIRES dirigida per Ricard Soler (Teatre Gaudí), MOLT SOROLL PER NO RES dirigida per Oriol Tarrasón, OPCIÓ B dirigida por Marc Angelet (Sala Beckett) o EL MAL DE LA JOVENTUT dirigida per Oriol Tarrasón. És membre fundador de la companyia PROJECTE NISU amb la que ha estrenat com a actor SHELL (Festival Grec) i VAMOS A POR GUTI (Versus Teatre), i ha participat en la creació de TEENAGE DREAM i BOSTEZO 2.0.

Ha participat como a actor en els espectacles de La Ruta 40: FA UNA MICA DE SOROLL, TO RAMONA, EL CANT DE LA GORGONA, EL BALNEARI, LA COL·LECCIÓ i CÚBIT.En televisió ha treballat a COM SI FOS AHIR, 13 DIES D’OCTUBRE, KUBALA MORENO MANCHON, POP RÀPID, ZOO o EMPRENEDORS de TV3.

FotoCV MariaGRovelló

Maria G. Rovelló

Llicenciada en Història de l’Art per la UNIVERSITAT DE BARCELONA i postgraduada l’any 2011 en Gestió i Producció d’Esdeveniments en Viu per IL3.

Després de treballar 4 anys com a ajudant de gerència a La Seca-Espai Brossa (2011 – 2015) s’estableix com a freelance de producció i distribució, treballant de manera estable per a diverses companyies de teatre: La Ruta 40 (Guanyadora del premi Butaca Millor espectacle de petit format per EL LLARG DINAR DE NADAL i Premi de la Crítica de petit format per REISEFHÜRER) i Centaure Produccions (Premi Quim Masó 2015).

Actualment, també és tècnica de gestió del TEATRE KADDISH d’El Prat de Llobregat, on realitza tasques de producció, suport a la creació i formació teatral i ho compagina amb la producció executiva de TODAS LAS FLORES de Bàrbara Mestanza, ELS SUBORNATS de Lluïsa Cunillé i direcció de Lurdes Barba (La Ruta 40), TESTIMONI DE GUERRA de Pau Carrió (Premi Quim Masó 2019) i EL JARDÍ de Lluïsa Cunillé i direcció de Albert Arribas.

Durant els últims anys ha treballat amb Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa, La Padrina, Dei Furbi, Solitària Teatre, el Barribrossa (de La Seca Espai Brossa), Cases de Xesca Salvà, La Llavor del foc de Carlota Subirós i Babou Cham.

Amb La Ruta 40 ha programat l’Espai Lliure del Teatre Lliure durant els mesos d’octubre 2019 a gener 2020.

Entre les seves darreres produccions estrenades destaquen SACARINA de Davide Carnavali (Maldà Teatre) REISEFÜHRER de La Ruta 40 i Ferran Dordal (Espai Lliure), ORSINI d’Aleix Aguilà  i direcció de Xicu Masó (Sala Tallers TNC), POCAHONTAS de Bàrbara Mestanza (Sala Beckett), UNA LLUITA CONSTANT de Carlota Subirós i La Ruta 40 (Sala Beckett), ACTES OBSCENS EN ESPAI PÚBLIC de Davide Carnevali i Albert Arribas (TNC), CÚBIT de Josep Maria Miró (Teatre Lliure), F.R.A.U. d’Albert Arribas (Premi Quim Masó 2015/Festival Grec) LA COL·LECCIÓ dirigida per Albert Prat (Festival Grec / Sala Beckett), CARROUSSEL de La Reial, dirigida per Laia Alsina i Jordi Centellas (Festival Grec) o ESTRIPAR LA TERRA de Josep Maria Miró (La Seca-Brossa).