REISEFÜHRER de Ferran Dordal i La Ruta 40

Estrena 13 de Desembre de 2019 a l’Espai Lliure del Teatre Lliure (Barcelona).
Temporada a l’Espai Lliure (Barcelona).

SINOPSI

Reiseführer és un espectacle de creació que parteix de la investigació escènica sobre alguns conceptes molt lligats a la nostra contemporaneïtat, com són la virtualització i escenificació de l’experiència humana, la societat líquida, o el turisme com a fenomen global, per assajar l’ús escènic de narratives fragmentàries no convencionals pròpies del nostre temps.

En un món interconnectat, acumulem dades i amistats en present absolut. Sense pausa. Escenifiquem ficcions de vides a imatge i semblança de tendències globals, buscant desesperadament l’acceptació social i la popularitat entre una multitud d’altres individus tan isolats com nosaltres mateixos. Fagocitem presumptes experiències perquè sentim nostàlgia d’autenticitat, mentre som incapaços d’entendre res del que succeeix al nostre voltant. Submergits en la nostra pròpia vacuïtat, el turisme ha esdevingut la imatge perfecta per explicar el nostre temps. Vivim instal·lats en el temps de la perpètua superficialitat.

FITXA ARTÍSTICA

Una peça de creació de Ferran Dordal i La Ruta 40 amb

 

Dramatúrgia i direcció  Ferran Dordal i Lalueza

Intèrprets  Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla

Espai escènic i vestuari  Xesca Salvà

Producció executiva  Maria G. Rovelló

Disseny d’il·luminació  Mingo Albir

Disseny de so  Pau Matas

Música original  Clara Aguilar

Producció  Teatre Lliure i La Ruta 40

PREMSA

FERRAN DORDAL I LALUEZA

Dramaturgista, director i creador escènic.

Llicenciat en Humanitats per la UPF i en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, i Master en Estudis Teatrals a la UAB.

Des de l’any 2004 ha presentat diversos espectacles i performances pròpies o en col·laboració amb altres creadors com Àlex Serrano, Albert Arribas i Alexander Manuiloff, en l’àmbit nacional i internacional. Col·labora amb l’Agrupación Señor Serrano, com a co-creador i dramaturgista. També ha treballat amb Àlex Rigola, Carlota Subirós, Alícia Gorina, o Sílvia Delagneau, entre d’altres.

Ha rebut diversos premis i distincions individuals com el Premi al Perfeccionament de l’Institut del Teatre (2009) o la Beca Incubadora (2010) del Festival PNRM.

És director de la revista (Pausa.) i professor de l’Institut del Teatre i l’ERAM.